Literarna matineja Zakonci-Starši-Najstniki

V ponedeljek, 13.02.2017 smo se udeležili Literarne matineje z naslovom Zakonci – starši – najstniki. Matinejo je pripravila Celjska Mohorjeva družba v sodelovanju z Inštitutom Bližina iz Celja. Knjigo z naslovom BLIŽINA OSREČUJE, sta predstavlja zakonska in družinska terapevta dr. Sara Jerebic in dr. Drago Jerebic, matinejo pa je povezovala Tadeja Petrovčič Jerina.

Knjiga je razdeljena na tri večja poglavja. V prvem poglavju avtorja naslavljata zakonce. Sama podpoglavja so zanimivo razdelana na situacije oziroma vprašanja s katerimi se srečujemo vsi v partnerskih odnosih.

Drugo poglavje naslavlja starše. S temami Kako otroku postaviti meje, Neenotnost staršev pri vzgoji in Aktivno starševstvo v zrelem obdobju avtorja povezujeta sklop vprašanj in misli, ki se zastavljajo staršem.

V tretjem poglavju avtorja naslavljata nasjtnike in postrežeta s temami kot to Starša mi ne zaupata, Računalniške igrice-droga?, Neupoštevanje staršev in Učitelj me ima »na piki« na zanimiv, nekoliko provokativen način podajata realne primere, s katerimi se srečujejo najstniki, posledično pa tudi starši.

Na koncu nam postrežeta s dvema aktualnima temama Težave na delovnem mestu in Prevara v zakonskem odnosu. V kolikor se srečujete s omenjenimi problemi, vam bo to poglavje dalo moč, da se odločite za obisk terapevta.

Nova knjiga je že na naši knjižni polici in je strokoven dodatek k lažjemu in boljšemu razumevanju partnerjev, staršev in najstnikov .

V kolikor tudi vas tarejo težave, si želite, da bi vas bližina osrečevala, vabljeni k nam, da skupaj pogledamo v lepši, boljši jutri in v Nov začetek.