Vse terapije potekajo po predhodnem dogovoru. Na terapije se lahko naročite preko elektronske pošte ali preko telefona. Najprej vas povabimo na informativno srečanje.

Informatiovno srečanje je namenjeno, da se spoznate z terapevtom, ki bo vodil vaš proces. Na tem srečanju imate možnost vprašati, vse kar vas glede samega poteka zanima, kakšna so vaša pričakovanja, želje. Terapevt vam predstavi način dela, podpiše se tudi dogovor o obiskovanju terapevtskih srečanj.

1 terapevtski ciklus sestavlja 12 srečanj, ki so predvidena 1 krat tedensko, v 12 zaporednih tednih. Eno srečanje traja 50 minut. Ciklus se lahko po potrebi in dogovoru s terapevtom tudi enkrat ali večkrat ponovi, odvisno seveda od potreb posameznika.

Udeležba v procesu terapije je prostovoljna in se lahko na želji posameznika kadarkoli prekine in zaključi.

Terapevt vodi evidenco klientov, pri tem pa spoštuje in zaščiti osebne podatke posameznika v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS št. 86/2001).

 

Poudariti želimo, da je psihoterapija proces. Ne gre pričakovati ekspresne instant rešitve, prav tako terapevt ni čarovnik, ki zamahne s palico in vse težave so odpravljene.

Zelo podobno je če želite pridobiti mišice in greste v fitnes. Če boste fitnes obiskali enkrat, mišic ne boste pridobili, bodo vas pa le bolele. Če boste fitnes redno obiskovali, boste s časom mišice pridobili, bolečina pa s časom usihne.